All posts by Anna Peci

Për teatrin.

Së fundmi, artistëve të vegjël të shkollës sonë u është dhënë mundësia për të qënë pjesë e zemrës së Teatrit Kombëtar. Të gjithë me rradhë, aktorët, skenografët, kostumografët kanë futur në rutinën e tyre tashmë ndjekjet e provave gjenerale të shfaqjeve më të mëdha të

Ngrije zërin!

“Fultzi” kthehet sërish kampion në debatet mes shkollave!  Dhjetori i vitit 2017 mbyllet më bukur se kurrë për katër nxënësit e shkollës sonë. Në kuadër të projektit “Mbështesim forcat Anti-korrupsion në Shqipëri”, bërë i mundur nga organizata “OSCE”  nxënësit Aldi Shehu, Ana Peçi, Klea Kapllani

Aktivitetet sportive që lam pas

Viti kaluar ishte për shkollën tonë një sukses i vertetë. Jo vetëm nëpërmjet ndeshjeve që u zhvilluan mes klasave brenda për brenda mureve të shkolles sonë, por edhe jashtë tyre duke korrur sukses mes sportistëve më të mirë të gjimnazeve në vendin tonë. Të kthehemi

Interview with the President

October in “Harry Fultz” always comes like this. A breathtaking and overwhelming spirit, a little curiosity, some rumors here and there, thoughtful thoughts… This period of time has always been my favorite, and not without a cause. Presidential campaigns in our school are always interesting

Intervistë me Martineta Lekën.

Mësuese në Departamentin e Biznesit për më shumë se 20 vjet. E pranishme në të gjitha ndryshimet që ka patur Dega e Biznesit ndër vite, në këtë intervistë ajo do të na tregojë më shumë për eksperiencën e saj shumë vjeçarë në institutin “Harry T.

Aktivitetet sportive gjatë 2016-2017

Me klimën e ngrohtë që po afrohet ngadalë-ngadalë, librat mësimorë që sa vijnë e bëhen më pak të ngjeshur, së bashku me provimet e lëndëve që tashmë kanë filluar me përsëritjet vjetore, kuptojmë se ja hodhëm edhe një vit. O burra, po vjen fundi. Në

But first, Coffee

“But first, Coffee…” Shumë prej jush e kanë dëgjuar shpesh këtë shprehje. Është tamam sikur mendon të hedhësh pas hallet e botës që të kanë rënë mbi supe dhe të pish atë dreq filxhan kafeje në fillim e pastaj… shohim e bëjmë. Të paktën kështu

Krishtlindje “të bardha”

Këtë vit Krishtlindja erdhi ndryshe tek unë. Jo vetëm që përfitova shumë dhurata shpirtërore, por arrita të kuptoj një mësim të vlefshëm për jetën e të gjithë bashkëmoshatarëve të mi dhe jo vetëm. Një vizitë e thjeshtë miqësore në Azilin e “gjyshërve të pafatë”. Kështu

Përfito nga të mirat e çokollatës së zezë

Mbërritja e dimrit të ftohtë është diçka sa e bukur aq edhe shqëtesuese. Në një krah kemi gëzimin e festave dhe kënaqësinë e pafundme që ndjejmë kur ngrohemi pranë zjarrit bubulak, e nga ana tjetër, me keqardhje jua them, “gripi është nëpër këmbë”! Por si

Meet America’s first computer programmers!

DEDICATED TO WOMANITY. Back in 1942… Most people never heard of them, and that is due to their gender. Betty Jean Bartik, Kathleen McNulty Antonelli, Ruth Lichterman Teitelbaum, Frances Bilas Spence, Marlyn Wescoff Meltzer, and Betty Snyder Holberton. I introduce you the first America’s programmers!