All posts by Ines Muka

Si të mos jemi më “A Procrastinator”

Kisha menduar një hyrje totalisht tjetër po duke qënë se nuk u ula në moment për ta shkruar, por vendosa që e nesërmja do të ishte dita vendimtare, perfekte për ta përfunduar këtë detyrë, fare thjeshtë e harrova si do e nisja. Është pak ironike

Shakespeare zbret në Fultz

Për muaj me rradhë në punë të palodhur. Kështu nis përherë ai suksesi që shohim e duartrokasim ditën madhore të shfaqjes. Kësaj here në skenë u vu Shakespeare me komedinë “Nata e dymbēdhjetë”. Të thuash ishte e lehtë është si të thuash genjeshtrën më të

Klubi i Fizikës

  Tashmë një ndër klubet plotësisht aktiv në Fultz. Dhe këtë e them me bindje të plotë për faktin se ky klub nuk ka ngelur vetëm në mbledhjet e përhershme të premteve orën e 7, por realizohet dhe në një takim të madh. Po ju

Lasgushi më ka thënë

Në fakt ky nuk është një artikull me ndonjë nga ato lajmet “e freskëta fare” apo nga ato lajmet e “sapo dala nga furra”. Ky artikull është më shumë për të rikujtuar gjëra të bukura, dhe për këtë duhet të kthehemi pak pas në kohë

Paksa Piter Pan

Sipas ca llogaritjeve të shpejta tani jam gati 18 vjeç 6 muaj 3 javë e ca ditë, por ama shijoj të qenit përsëri 5 vjeç sa herë bëhet fjalë për një film vizatimor në televizor. Dhe për këtë vë bast që nuk jam e vetmja.

Shkenca e gjumit

Gjumi…Zzzzz… Nuk e di për ju, por për mua ndoshta është bërë tashmë i vetmi moment kur i fik të gjitha “llambat e mia” dhe thjesht (përpiqem) të mos e vras mendjen për asnjë gjë dhe të çlodhem e qetë. Është e çuditshme sesi 1/3

Klubi i Fizikës përsëri në “Harry Fultz”

‘Njohja e natyrës’, ja se çfarë do të thotë ‘FIZIKË’. Një ndër shkencat natyrore që gjen zbatim në çdo vend për sa kohë kjo tokë e kjo hapësirë gjithësie vazhdon të ekzistojë. Në fakt ndonjëherë duket e çuditshme se si fizika është kaq e aplikueshme

“Lashtësia e gjuhës shqipe” Fultz vazhdon traditën!

Kështu nëntori erdhi përsëri… Ndjenjë atdhedashurie, patriotizmi, dashurie dhe respekti për emrin Shqipëri e shqiptar shpërndahen natyrshëm në ajër si me qënë e domosdoshme që nëntori të vijë aromë pavarësie. Dhe kjo atmosferë është e pamundur që të mos të përfshijë secilin prej nesh. Fundja

Olympic day & Theater

In this retrospective corner we want to call up two great events that took place in Fultz last year, showing you the amazing front-stage-and-back-stage-work that was done to bring these events to life. Olympic Day Olympic Day!… It is worldwide known as a day to

Valët gravitacionale

Vetëm pak muaj më parë u deklarua një zbulim i jashtëzakonshëm. Valët gravitacionale, që Albert Einstein i parashikoi që në 1916 në “Teorinë e Përgjithshme të Relativitetit” , tashmë u vërtetuan për ekzistencën e tyre. Historia e fizikës premton një epokë të re… Por si