All posts by Viktoria Ruci

Arti i të biseduarit

Pranvera sjell bashkë me ditët e zgjatura dhe një pafundësi mundësish për t’i shfrytëzuar ato: piknik, shëtitje, kamping në natyrë ose darka të gjata me miqtë. Dhe “falë Zotit” mediat kanë këshillat e duhura për t’i bërë këto evente të përkryera. Javët e fundit jam

Paradoksi i Pavdekshmërisë

“Jeta më e gjatë mund të shuhet, të fiket, por një çast mund të jetojë në përjetësi e të bëhet i pavdekshëm”, shkruan Teodor Powys. Eshtë një mendim tërheqës, sidomos në ditët e sotme, kur njerëzit bëjnë të pamundurën për të jetuar më gjatë. Nuk

Nuk je asnjëherë tepër i rritur për të lexuar…

Je lodhur nga librat e vështirë, por të detyrueshëm? Ata të domosdoshmit, pa të cilët nuk mund të quhesh gati për t’u diplomuar? Mes Kadaresë dhe Kamysë ke ndonjëherë nevojë të bësh një pushim të vogël, çlodhës, por edukues. Ndoshta nuk ju ka vajtur ndonjëherë

Tani mirupafshim posterit të Interit

“Ka ikur Tani…” Sesi m’u duk ta nisja vitin me këto fjalë. Para syve m’u shfaq një postim i një nxënësi në Snapchat para disa kohësh: “Do t’I mungojë Fultzit një profesor si Tani.” Atëherë nuk I dhashë shumë rëndësi, thjesht për faktin se s’kish si

Aplikimet për Gjermani

Gjermania në listën e destinacioneve për studime? Natyrisht. Universitetet me traditë qindravjeçare, standartet e larta të jetesës dhe përqindja më e ulët e papunësisë në Evropë mjaftojnë për ta bërë Gjermaninë një magnet studentësh. Por si të aplikosh në një universitet gjerman? Ky udhëzues i