Aplikimet për Gjermani

Gjermania në listën e destinacioneve për studime? Natyrisht. Universitetet me traditë qindravjeçare, standartet e larta të jetesës dhe përqindja më e ulët e papunësisë në Evropë mjaftojnë për ta bërë Gjermaninë një magnet studentësh. Por si të aplikosh në një universitet gjerman? Ky udhëzues i

Albanian Study Abroad Initiative (ASAI)

“Albanian Study Abroad Initiative (ASAI) është një nismë e disa studentëve dhe ish-studentëve shqiptarë për të këshilluar gjimnazistë që mendojnë të vazhdojnë studimet e larta jashtë Shqipërisë. Duke u udhëzuar nga studentë aktualë ose ish-studentë të një universiteti të huaj, gjimnazistët do të mund të

Gjithësia nuk mund të jetë e pafundme

Të gjithë e dimë, epo ndoshta jo të gjithë (kjo varet edhe nga sa vëmendje i kemi kushtuar lëvizjeve në natyrë), se nëse rrotullojmë një kabëll, litar apo spango, një pikë rrotulluese e saj, sa më larg qendrës së rrotullimit, aq më shpejt lëviz. Distanca