Category Archives: Feminizëm

Marshimi i grave

Nëse jeni lodhur nga “llomotitjet” për të drejtat e femrave, të cilat ju supozoni se i kanë fituar të gjitha, mendoj se ky artikull është i duhuri për ju. Si qytetarë të shqetësuar, të ngritur në këmbë për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, Marshimi

Ajo

Lindi në një familje të vogël, diku në periferi. U rrit krah së ëmës, të atit dhe vëllait. Emri i saj nuk ka rëndësi. Ajo është secila prej nesh. Kur ishte katër vjec paloste rroba me duar të shkathta që punonin krah së ëmës. I

Malala Yousafzai

Të ngremë zërin për padrejtësitë që na shqetësojnë është diçka krejtësisht normale për ne, apo jo? Është normale, sepse edhe nëse e bëjme, askush nuk do të na gjykonte, askush nuk do të na ndalonte. Ka të tjerë, që e ngrenë zërin edhe atëherë kur