Category Archives: Shkolla

No Thumbnail

10 Universitet më të mira në botë 2016-2017

Në ditët e sotme kemi mundësine për të zgjedhur se ku duam të vazhdojmë studimet, duke filluar që nga Shqipëria e deri në shtete të Evropës, ShBA-së apo edhe më tej. Mundësitë janë të panumërta, por e gjithë kjo varet nga rangu, pritshmeritë e universitetit

Aktivitetet sportive gjatë 2016-2017

Me klimën e ngrohtë që po afrohet ngadalë-ngadalë, librat mësimorë që sa vijnë e bëhen më pak të ngjeshur, së bashku me provimet e lëndëve që tashmë kanë filluar me përsëritjet vjetore, kuptojmë se ja hodhëm edhe një vit. O burra, po vjen fundi. Në

Shakespeare zbret në Fultz

Për muaj me rradhë në punë të palodhur. Kështu nis përherë ai suksesi që shohim e duartrokasim ditën madhore të shfaqjes. Kësaj here në skenë u vu Shakespeare me komedinë “Nata e dymbēdhjetë”. Të thuash ishte e lehtë është si të thuash genjeshtrën më të

No Thumbnail

Miq të rinj

Ashtu sikur ndodhi dhe vitin që lam pas, gazeta Laboremus zhvilloi testimin për kandidatët e rinj të stafit te tij.   Më 20 janar, në orën 13:00 u zhvillua ky test në ambientet e bibliotekës së shkollës. Me ndihmën e mësueseve të letërsisë,  u bënë

Klubi i Fizikës

  Tashmë një ndër klubet plotësisht aktiv në Fultz. Dhe këtë e them me bindje të plotë për faktin se ky klub nuk ka ngelur vetëm në mbledhjet e përhershme të premteve orën e 7, por realizohet dhe në një takim të madh. Po ju

Lasgushi më ka thënë

Në fakt ky nuk është një artikull me ndonjë nga ato lajmet “e freskëta fare” apo nga ato lajmet e “sapo dala nga furra”. Ky artikull është më shumë për të rikujtuar gjëra të bukura, dhe për këtë duhet të kthehemi pak pas në kohë

Klubi i Fizikës përsëri në “Harry Fultz”

‘Njohja e natyrës’, ja se çfarë do të thotë ‘FIZIKË’. Një ndër shkencat natyrore që gjen zbatim në çdo vend për sa kohë kjo tokë e kjo hapësirë gjithësie vazhdon të ekzistojë. Në fakt ndonjëherë duket e çuditshme se si fizika është kaq e aplikueshme

Faleminderit “Laboremus”

Përshëndetje lexues të “Laboremus”. Nëntori erdhi më shpejt nga çfarë priste secili nga ne në redaksi dhe si rrjedhojë mendoj se lindi nevoja e një shkrimi falenderues. Në këtë shkrim dua të tregohem shumë i sinqertë, kjo besoj është një nga vlerat që ka shoqëruar

“Lashtësia e gjuhës shqipe” Fultz vazhdon traditën!

Kështu nëntori erdhi përsëri… Ndjenjë atdhedashurie, patriotizmi, dashurie dhe respekti për emrin Shqipëri e shqiptar shpërndahen natyrshëm në ajër si me qënë e domosdoshme që nëntori të vijë aromë pavarësie. Dhe kjo atmosferë është e pamundur që të mos të përfshijë secilin prej nesh. Fundja

“Harry T. Fultz” Campus: The Library

From your first day in the Institute you are presented with the curriculum, the many cabinets and even to the Institute’s rules. But what is less known by these “newcomers” is one of the Institute’s most important premises, the Library. It does not only serve