Për teatrin.

Së fundmi, artistëve të vegjël të shkollës sonë u është dhënë mundësia për të qënë pjesë e zemrës së Teatrit Kombëtar. Të gjithë me rradhë, aktorët, skenografët, kostumografët kanë futur në rutinën e tyre tashmë ndjekjet e provave gjenerale të shfaqjeve më të mëdha të

No Thumbnail

“Vdiqa kur isha 7 vjeç”

“VDIQA KUR ISHA 7 VJEÇ” Mbylli derën e tualetit me çelës dhe u ul mbi pllakat e bardha me lule të vockla. Ndonjëherë qëndronte në këmbë me bërrylat mbeshtetur mbi lavaman dhe vështronte veten në pasqyrë teksa e bënte sërisht. Por këtë herë zgjodhi të ishte larg

Ngrije zërin!

“Fultzi” kthehet sërish kampion në debatet mes shkollave!  Dhjetori i vitit 2017 mbyllet më bukur se kurrë për katër nxënësit e shkollës sonë. Në kuadër të projektit “Mbështesim forcat Anti-korrupsion në Shqipëri”, bërë i mundur nga organizata “OSCE”  nxënësit Aldi Shehu, Ana Peçi, Klea Kapllani

Si të mos jemi më “A Procrastinator”

Kisha menduar një hyrje totalisht tjetër po duke qënë se nuk u ula në moment për ta shkruar, por vendosa që e nesërmja do të ishte dita vendimtare, perfekte për ta përfunduar këtë detyrë, fare thjeshtë e harrova si do e nisja. Është pak ironike

Marshimi i grave

Nëse jeni lodhur nga “llomotitjet” për të drejtat e femrave, të cilat ju supozoni se i kanë fituar të gjitha, mendoj se ky artikull është i duhuri për ju. Si qytetarë të shqetësuar, të ngritur në këmbë për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, Marshimi

No Thumbnail

10 Universitet më të mira në botë 2016-2017

Në ditët e sotme kemi mundësine për të zgjedhur se ku duam të vazhdojmë studimet, duke filluar që nga Shqipëria e deri në shtete të Evropës, ShBA-së apo edhe më tej. Mundësitë janë të panumërta, por e gjithë kjo varet nga rangu, pritshmeritë e universitetit

Aktivitetet sportive që lam pas

Viti kaluar ishte për shkollën tonë një sukses i vertetë. Jo vetëm nëpërmjet ndeshjeve që u zhvilluan mes klasave brenda për brenda mureve të shkolles sonë, por edhe jashtë tyre duke korrur sukses mes sportistëve më të mirë të gjimnazeve në vendin tonë. Të kthehemi

Interview with the President

October in “Harry Fultz” always comes like this. A breathtaking and overwhelming spirit, a little curiosity, some rumors here and there, thoughtful thoughts… This period of time has always been my favorite, and not without a cause. Presidential campaigns in our school are always interesting

Intervistë me Martineta Lekën.

Mësuese në Departamentin e Biznesit për më shumë se 20 vjet. E pranishme në të gjitha ndryshimet që ka patur Dega e Biznesit ndër vite, në këtë intervistë ajo do të na tregojë më shumë për eksperiencën e saj shumë vjeçarë në institutin “Harry T.

Aktivitetet sportive gjatë 2016-2017

Me klimën e ngrohtë që po afrohet ngadalë-ngadalë, librat mësimorë që sa vijnë e bëhen më pak të ngjeshur, së bashku me provimet e lëndëve që tashmë kanë filluar me përsëritjet vjetore, kuptojmë se ja hodhëm edhe një vit. O burra, po vjen fundi. Në