Shakespeare zbret në Fultz

Për muaj me rradhë në punë të palodhur. Kështu nis përherë ai suksesi që shohim e duartrokasim ditën madhore të shfaqjes. Kësaj here në skenë u vu Shakespeare me komedinë “Nata e dymbēdhjetë”. Të thuash ishte e lehtë është si të thuash genjeshtrën më të

No Thumbnail

Miq të rinj

Ashtu sikur ndodhi dhe vitin që lam pas, gazeta Laboremus zhvilloi testimin për kandidatët e rinj të stafit te tij.   Më 20 janar, në orën 13:00 u zhvillua ky test në ambientet e bibliotekës së shkollës. Me ndihmën e mësueseve të letërsisë,  u bënë

Cfare eshte nje Gap Year?

A nuk përballen gjithë gjimnazistët e sotëm ane mbanë botës me periudhën stresuese për zgjedhjen dhe hyrjen në degën e tyre universitare? Sigurisht! Shumica e 18 apo 19 vjecarëve, të cilët deri në këtë moment janë cilësuar si akoma ‘të rinj dhe të papjekur’, krejt

Llamba moderne e Aladinit

Aladini dhe llamba magjike e tre dëshirave. Mjaft e njohur për ne apo jo? Por kjo është një histori e lashtë për një llambë të lashtë dhe unë nuk do të flas me për diçka, që i përket kohës së shahëve e sulltanëve.   Llampa moderne

Klubi i Fizikës

  Tashmë një ndër klubet plotësisht aktiv në Fultz. Dhe këtë e them me bindje të plotë për faktin se ky klub nuk ka ngelur vetëm në mbledhjet e përhershme të premteve orën e 7, por realizohet dhe në një takim të madh. Po ju

Lasgushi më ka thënë

Në fakt ky nuk është një artikull me ndonjë nga ato lajmet “e freskëta fare” apo nga ato lajmet e “sapo dala nga furra”. Ky artikull është më shumë për të rikujtuar gjëra të bukura, dhe për këtë duhet të kthehemi pak pas në kohë

Paksa Piter Pan

Sipas ca llogaritjeve të shpejta tani jam gati 18 vjeç 6 muaj 3 javë e ca ditë, por ama shijoj të qenit përsëri 5 vjeç sa herë bëhet fjalë për një film vizatimor në televizor. Dhe për këtë vë bast që nuk jam e vetmja.

But first, Coffee

“But first, Coffee…” Shumë prej jush e kanë dëgjuar shpesh këtë shprehje. Është tamam sikur mendon të hedhësh pas hallet e botës që të kanë rënë mbi supe dhe të pish atë dreq filxhan kafeje në fillim e pastaj… shohim e bëjmë. Të paktën kështu

Rripi i zi 600 pikë në Universitet ?!

A mundet vërtet rripi juaj i zi t’ju ndihmojë të arrini kolegjin që ju dëshironi? Gazeta Laboremus ka vendosur të kërkojë mendim nga një ekspert i kësaj fushe . Rezultati serviret me anë të disa këshillave të shkëlqyera për aplikantët që kërkojnë të shkojnë në