Category Archives: Kendi Karrieres

Rripi i zi 600 pikë në Universitet ?!

A mundet vërtet rripi juaj i zi t’ju ndihmojë të arrini kolegjin që ju dëshironi? Gazeta Laboremus ka vendosur të kërkojë mendim nga një ekspert i kësaj fushe . Rezultati serviret me anë të disa këshillave të shkëlqyera për aplikantët që kërkojnë të shkojnë në

5 pyejte për të gjetur pasionin/karrierën tënde

Duke e ditur se shumë gjimnazistë e kanë të vështirë të vendosin për karrierën e tyre, duke mos ditur tamam se ç’duan të bëjnë në jetë e duke marrë vendime kuturu  (presioni i kohës bën të vetën), mendova se ky procës i shkurtër vetëzbulimi mund

6 leksione lidershipi nga Bill Gates

Edhe pse Bill Gates nuk është aq i mitizuar në opinionin publik sa Steve Jobs apo Mark Zuckerberg, nuk ka asnjë dyshim për ndikimin e tij të madh në botën e teknologjisë dhe jo vetëm. Arkitekti i sistemit të operimit më të përdorur dhe më

Pse mos ta realizoni ëndrrën, e të bëheni astronaout?

5 Mitet e të punuarit si astronaut. A mund të bëheni dhe ju astronaut? E keni pyetur ndonjëherë veten nëse i plotësoni kushtet e nevojshme për t’u bërë një astronaut i “NASA”-ës? Termi “astronaut” vjen nga greqishtja dhe do të thotë “lundruesi i hapsirës” dhe i referohet të gjithë

Aplikimet në universitetet e ShBA-së

“Harry Fultz”, si një shkollë amerikano-shqiptare ka qenë gjithnjë një shtysë e fortë për nxënësit e saj që ata të vazhdojnë studimet e larta në ShBA. Ndër vite nxënësit, pavarësisht përgatitjes dhe dëshirës së tyre për të studiuar në Ameirikë, hasin vështirësi në procesin e aplikimit

Interview with Jacqueline Vanacek

About nine months ago, I was among the lucky few chosen to attend and compete at the “Geek Business Camp” in Osijek Croatia, which was being held in parallel with the Ron Brown Forum. It was an amazing and very insightful experience. This very well-organized

Aplikimet për Gjermani

Gjermania në listën e destinacioneve për studime? Natyrisht. Universitetet me traditë qindravjeçare, standartet e larta të jetesës dhe përqindja më e ulët e papunësisë në Evropë mjaftojnë për ta bërë Gjermaninë një magnet studentësh. Por si të aplikosh në një universitet gjerman? Ky udhëzues i

Albanian Study Abroad Initiative (ASAI)

“Albanian Study Abroad Initiative (ASAI) është një nismë e disa studentëve dhe ish-studentëve shqiptarë për të këshilluar gjimnazistë që mendojnë të vazhdojnë studimet e larta jashtë Shqipërisë. Duke u udhëzuar nga studentë aktualë ose ish-studentë të një universiteti të huaj, gjimnazistët do të mund të