Category Archives: Teknologji

Llamba moderne e Aladinit

Aladini dhe llamba magjike e tre dëshirave. Mjaft e njohur për ne apo jo? Por kjo është një histori e lashtë për një llambë të lashtë dhe unë nuk do të flas me për diçka, që i përket kohës së shahëve e sulltanëve.   Llampa moderne

Meet America’s first computer programmers!

DEDICATED TO WOMANITY. Back in 1942… Most people never heard of them, and that is due to their gender. Betty Jean Bartik, Kathleen McNulty Antonelli, Ruth Lichterman Teitelbaum, Frances Bilas Spence, Marlyn Wescoff Meltzer, and Betty Snyder Holberton. I introduce you the first America’s programmers!

Canva and Wattpad, two greatest websites ever created

We all have hobbies, some like playing football, others enjoy listening to music and some may like shopping etc. but these two websites I am going to tell you about are the best ones for people who like reading, writing, editing pictures and are into

Space X, duke synuar të ardhmen, dhe Marsin

Më 8 Prill 2016, për disa minuta, vëmendja e miliona njerëzve u fokusua në Cape Canaveral, Florida, dhe po e gjithë kjo vëmendje më pas u zhvendos disa qindra milje më larg, në Oqeanin Atlantik. Arsyeja e gjithë kësaj, ishte lëshimi i një rrakete kozmike

Gjashtë aplikacione që do të na e thjeshtëzonin jetën

E vërteta është se teknologjia përbën një pjesë shumë të rëndësishme të jetës sonë të përditshme. Padyshim që objekti që nuk ndajmë asnjë çast nga dora është celulari. Nuk besoj se jam e vetmja që çohem çdo mëngjes me tabelën “storage almost full”. Celulari ynë është

Si të bësh para online në 6 hapa të thjeshtë

Sipas një studimi të Jupiter Research gjatë vitit 2008, një shumë marramendëse prej 2.1 bilion $ është gjeneruar nga pagesat e reklamimeve online. Ky studim konfirmon atë që ekspertët e internetit e dinë prej kohësh: Që markentingu online është një prej mundësive më përfituese të