Category Archives: Koment

Paksa Piter Pan

Sipas ca llogaritjeve të shpejta tani jam gati 18 vjeç 6 muaj 3 javë e ca ditë, por ama shijoj të qenit përsëri 5 vjeç sa herë bëhet fjalë për një film vizatimor në televizor. Dhe për këtë vë bast që nuk jam e vetmja.

Malala Yousafzai

Të ngremë zërin për padrejtësitë që na shqetësojnë është diçka krejtësisht normale për ne, apo jo? Është normale, sepse edhe nëse e bëjme, askush nuk do të na gjykonte, askush nuk do të na ndalonte. Ka të tjerë, që e ngrenë zërin edhe atëherë kur

Origjinaliteti i romantizmit të poezisë së Naim Frashërit

Për veçoritë romantike të veprës së Naim Frashërit, studiuesit tanë kanë folur me kohë. Megjithatë, një vështrim krahasues midis saj dhe tipareve të romantizmit, krahas të përbashkëtave, vë në dukje se ajo nuk i ka disa nga karakteristikat e njohura të këtij drejtimi. Romantikun përparimtar