Category Archives: Keshilla

Si të mos jemi më “A Procrastinator”

Kisha menduar një hyrje totalisht tjetër po duke qënë se nuk u ula në moment për ta shkruar, por vendosa që e nesërmja do të ishte dita vendimtare, perfekte për ta përfunduar këtë detyrë, fare thjeshtë e harrova si do e nisja. Është pak ironike

Cfare eshte nje Gap Year?

A nuk përballen gjithë gjimnazistët e sotëm ane mbanë botës me periudhën stresuese për zgjedhjen dhe hyrjen në degën e tyre universitare? Sigurisht! Shumica e 18 apo 19 vjecarëve, të cilët deri në këtë moment janë cilësuar si akoma ‘të rinj dhe të papjekur’, krejt

But first, Coffee

“But first, Coffee…” Shumë prej jush e kanë dëgjuar shpesh këtë shprehje. Është tamam sikur mendon të hedhësh pas hallet e botës që të kanë rënë mbi supe dhe të pish atë dreq filxhan kafeje në fillim e pastaj… shohim e bëjmë. Të paktën kështu

Shkenca e gjumit

Gjumi…Zzzzz… Nuk e di për ju, por për mua ndoshta është bërë tashmë i vetmi moment kur i fik të gjitha “llambat e mia” dhe thjesht (përpiqem) të mos e vras mendjen për asnjë gjë dhe të çlodhem e qetë. Është e çuditshme sesi 1/3

Vegjetarizmi dhe veganët

Çdo ditë po dëgjojmë  akoma dhe më shumë të përmenden termat si vegjetarian, vegan, vegjetarizëm, por të paktë janë ata që e dinë ndryshimin mdis këtyre termave, pasi ato janë koncepte të reja ne vendin tonë. Të qenit vegjetarian do të thotë që konsumimi I

Përfito nga të mirat e çokollatës së zezë

Mbërritja e dimrit të ftohtë është diçka sa e bukur aq edhe shqëtesuese. Në një krah kemi gëzimin e festave dhe kënaqësinë e pafundme që ndjejmë kur ngrohemi pranë zjarrit bubulak, e nga ana tjetër, me keqardhje jua them, “gripi është nëpër këmbë”! Por si

Canva and Wattpad, two greatest websites ever created

We all have hobbies, some like playing football, others enjoy listening to music and some may like shopping etc. but these two websites I am going to tell you about are the best ones for people who like reading, writing, editing pictures and are into

How to help a friend that suffers from anxiety?

Anxiety disorders are quite more common among us than we realize. And it might happen for us to be close to someone who’s suffering from an anxiety disorder. How can we help them? Both your friend and I would like you to know these things

5 pyejte për të gjetur pasionin/karrierën tënde

Duke e ditur se shumë gjimnazistë e kanë të vështirë të vendosin për karrierën e tyre, duke mos ditur tamam se ç’duan të bëjnë në jetë e duke marrë vendime kuturu  (presioni i kohës bën të vetën), mendova se ky procës i shkurtër vetëzbulimi mund

Bllokimi i shkrimtarit

Të gjithë problemet e shkrimtarëve janë probleme psikologjike. Bllokimet vijnë si pasojë e frikës se mos gjykohesh. Nëse mendon se bota po të dëgjon, nuk ke për të shkruar asnjë rresht. Prandaj privatësia është kaq e rëndësishme. Duhet të shkruash gjithnjë sikur nuk ka për